Home Kennisbeheer Zoeken of vinden ? Zoektips #1
Zoeken of vinden ? Zoektips #1 PDF Print E-mail
Geschreven door Marnix   

Dit wordt een serie tips over zoeken op internet. De standaard zoekmachine (Google) staat model, maar de meeste tips zijn universeel toepasbaar.

Laat ons eenvoudig beginnen.

1. Gebruik meerdere zoektermen.

De standaard instelling van een zoekmachine is dat er steeds gezocht wordt naar alle zoektermen die je ingeeft. Met andere woorden, alleen documenten of webpagina's waar je zoektermen in de tekst, de titel of de beschrijving staan, worden opgenomen in de lijst met resultaten.

Indien je dus meerdere woorden tegelijkertijd gebruikt in je zoekopdracht zal je een kortere lijst met resultaten krijgen, maar wellicht een meer relevante.

Wil je vb een nieuwe grasmachine kopen, voeg dan ook je stad toe als je gaat zoeken. Zo vind je immers een winkel in je buurt ;-)

Ikzelf gebruik meestal drie zoektermen. Dit geeft doorgaans voldoende relevante resultaten zonder dat ik nog te lang moet gaan zoeken.

Indien het echter toch nog niet lukt gebruik ik een niet-wetenschappelijk truukje : ik voeg een niet-relevante term toe. Mijn favoriet is 'koe'. Het aantal resultaten wordt drastisch gereduceerd. Maar vooral : je krijgt dingen te zien die Google niet belangrijk vond. En dit is het echte leuke, interessante internet.

(Oorspronkelijk gepubliceerd op 10/11/2008) 

Trackback(0)
Commentaar (0)Add Comment

Schrijf commentaar

security code
Schrijf de volgende tekens


busy
Laatst aangepast ( woensdag, 14 oktober 2009 10:10 )
 
Copyright © 2021 quirio. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.